Новини
Події

Хмельницькі школярі-переможці гри “Місто своїми руками” гостювали у міській раді

7 лютого міська рада гостинно приймала учасників заходів, присвячених Дню місцевого самоврядування, що відбулися у грудні минулого року, а саме: учнів 6-7 класів п’яти загальноосвітніх навчальних закладів міста (гімназій №1 і №2, ЗОШ №13 ім. М. Чекмана, ЗОШ №18 ім. В. Чорновола та ЗОШ №19 ім. М. Павловського), які брали участь і стали переможцями у грі-вікторині “Місто своїми руками”.

Діти оглянули будівлю міської ради, їм показали зали, в яких відбуваються засідання виконавчого комітету та сесії міської ради, а також інші заходи. Юних хмельничан керуючий справами Юлія Сабій ознайомила із процесом формування та основними напрямками роботи депутатського корпусу міста, виконавчого комітету міської ради, з роботою міського голови та його заступників. Розповіла як ухвалюються важливі для життєдіяльності та розвитку нашого міста рішення.
Працівниця музею історії міста Хмельницького Вікторія Папонова розповіла дванадцятирічним хлопчикам і дівчаткам про історію будівлі міської ради, в якій ще минулого століття, у 1904 році, знаходилось Олексіївське реальне училище, а нині працює керівницво міста, про досягнення колишніх міських голів.
Школярі із задоволенням фотографувалися, найсміливіші приміряли до себе крісло міського голови. На спомин про приємну подію кожен екскурсант отримав сувенірну продукцію з символікою міста.
Сьогодні до міської ради завітають переможці квесту «Місто-влада-громада», що проводився серед учнів 8-9 класів шкіл міста.
Джерело: сайт міської ради

Автор: Алла Самойленко