Новини
Інфраструктура

У Хмельницькому з забудовника стягнули понад мільйон гривень

Господарським судом області задоволено позов Хмельницької місцевої прокуратури про стягнення із забудовника більше 1 мільйона гривень, повідомив керівник місцевої прокуратури Валерій Заяц.

Йдеться про кошти, які приватне підприємство заборгувало місту за договором про пайову участь у створенні і розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури. Згідно з умовами угоди, замовник будівництва об’єкту повинен був перерахувати зазначені кошти на відповідний рахунок у бюджет обласного центру ще до кінця червня минулого року. Проте, підприємство проігнорувало сплату обумовленого пайового внеску.

Ці обставини стали підставою для захисту прокуратурою економічних інтересів держави та територіальної громади міста в суді. Відтак, судом задоволено позовні вимоги місцевої прокуратури до зазначеної юридичної особи, повідомляє прес-служба прокуратури Хмельницької області.

Наразі органами державної виконавчої служби стягнуто із забудовника та перераховано до бюджету обласного центру більше 1 мільйона гривень.

Автор: Тетяна Новак