Новини
Інфраструктура

Акциз на пальне повертається до місцевих бюджетів

8 лютого 2017 року  Уряд ухвалив Порядок зарахування акцизного податку з пального до місцевих бюджетів, який розроблений Міністерством фінансів України.

У 2016 році  при плануванні бюджету на 2017 рік було скасовано податок з роздрібного продажу палива в розмірі 5%., який сплачувався до місцевих бюджетів. Причиною була тінізація роздрібного продажу палива, що спричиняло недонадходження до місцевих бюджетів. Мінфін розробив ефективну модель, за якої 13,44% акцизного податку з виробленого і ввезеного пального буде сплачуватись до місцевих бюджетів. Це сприятиме детінізації та підвищить ефективність сплати акцизного  податку, забезпечить стабільні надходження до місцевих бюджетів і позитивно вплине на соціально-економічний розвиток регіонів у 2017 році.

Відрахування здійснюватиме Державна казначейська служба щоденно відповідно до часток зарахування до місцевих бюджетів за місцем розташування пунктів продажу пального (АЗС), як це передбачає  Порядок.

Враховуючи зміни  до законодавства, прогнозуються додаткові надходження до бюджетів Грушківської, Жванецької. Довжоцької та Кам’янської сільських рад. Значно поповняться також бюджети Гуменецької та Колибаївської ОТГ.

Одночасно  управління фінансів повідомляє, що у зв’язку із відсутністю в управлінні виписок із рахунків ДКС по об’єднаних територіальних громадах,  довідки-підтвердження   плати за ліцензії на здійснення роздрібної торгівлі тютюновими виробами та алкогольними напоями  видаються відділами фінансів ОТГ. Тому платникам, що здійснюють роздрібну торгівлю на території ОТГ,  необхідно звертатися за отриманням довідок на місцях.

Автор: Адміністратор сайту