Новини
Дозвілля

У Хмельницькому відкрилася виставка рукотворних чудес

7 лютого 2017 р. у галереї Хмельницької дитячої школи образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва відкрито виставку виробів членів міської народної художньої студії «Рукотвори».
Організована у 2015 році з ініціативи хмельницьких майстрів, які займаються рукомеслом, що нині так модно називати «хенд мейд», вона вже має досить здобутків: це і спільні виставки, і персональні, і участь студійців у всіляких народних святах, ярмарках, що проходили не лише у нашому місті, а й за його межами, навіть за кордонами України.
Студія опікується не лише тими, хто продовжує плекати народне прикладне й ужиткове мистецтво, працюючи в річищі його традиційних видів: вишивці, витинанці, ткацтві, розписі, писанкарстві, батику, кераміці, різьбленні по дереву, створенні ляльки-мотанки тощо, а й охоплює аматорів, що в будь-якому матеріалі бачать цікаві образи, тому й працюють зі шкірою, тонуючи її, створюючи оригінальні панно, із вбитими в основу певним чином цвяхами, обкручують їх ниткою і утворюють оригінальні узори, з маленькими клаптиками різноманітної тканини, зшиваючи їх докупи, творячи в стилі «печворк» надзвичайні полотна, або в техніці «кракле» викладають з малесеньких шматочків яєчної шкаралупи цілі картини. А ще вони вміють мистецьки робити яскраві прикраси з бісеру, шкіри: кольє, кулони, намиста, браслети, брошки, затискувачі для волосся, використовуючи різні відомі техніки, створювати різноманітні сувеніри, повідомляє прес-служба міської ради.
Галерея художньої школи чекає на гостей щоденно з 10.00 до 17.30, виставка працюватиме до 28 лютого.

Автор: Тетяна Новак