Новини
Суспільство

“Картка хмельничанина” робить життя у місті сучасним і зручним

Проект “Картка хмельничанина”, про яку уже згадувалося у нашій публікації, продовжує розвиватися.  Хтось порівнює “Картку хмельничанина” з Дідом Морозом, хтось з комунізмом, а хтось шукає ознаки якоїсь секти.

Насправді ж все значно простіше. “Картка хмельничанина” – громадський проект, що поєднує в собі безліч ефективних інструментів взаємодії хмельничан, громадських діячів, підприємців, представників влади. Мета у всіх нас єдина – додати  життю у місті злагоди, добробуту і зручності.

Якщо у підприємства є незайняті ресурси – воно їх віддає безкоштовно, таким чином пропагуючи свою діяльність, якщо вже орендоване приміщення для громадських слухань – воно також використовується для презентації пропозицій місцевих бізнесів і анонсів культурних заходів. Якщо кур’єр так чи інакше їздить по місту – він цілком здатний захопити в когось непотрібні речі і завезти на Червоний Хрест.

Організована служба безкоштовної доставки, з якою  хмельничани отримують придбані продукти та  товари повсякденного вжитку, в тому числі і люди з обмеженими можливостями. Також безкоштовно можна відправити побутову техніку в ремонт, отримати придбані квитки на концерти і вистави, залізничні і авіаквитки.

Щотижня зустрічаються  бізнесмени зі споживачами. На своїх зібраннях вони мають змогу презентувати свої товари і послуги, заохотити хмельничан скористатися їх пропозиціями. Онлайн-майданчики, що популяризують громадські ініціативи та комерційні пропозиції, анонсують події хмельницького життя.

“Картка хмельничанина”, як спільна ініціатива сотень хмельничан, дозволяє додати хмельницьким підприємствам унікальної переваги у конкуренції з потужними національними корпораціями.

Покупець товарів і послуг хмельницьких підприємств, крім належної якості і конкурентоздатної ціни, отримує після кожної покупки можливість виграти свої кошти назад. Або отримати додаткові подарункові сертифікати на послуги, вартість яких часто навіть перевищує вартість здійсненої покупки.

Кожен бізнес у Хмельницькому у співпраці з “Карткою хмельничанина” набуває ознак соціального бізнесу. Частина зароблених коштів спрямовується на соціальні потреби – службу безкоштовної доставки, фінансування організації громадських слухань.

Скористатися додатковими  можливостями може будь-хто з хмельничан без вступних внесків, реєстрацій чи рекомендацій.

Кожен запит до органів місцевої влади, опікунських організацій оброблюється і виконується одразу.

Хмельничани живуть у Хмельницькому. Тут зростають хмельницькі діти і онуки. Кому ми потрібні крім нас самих?

Отже –  ніяких чудес і підводних каменів. Якщо ви сумніваєтесь в останній тезі – ви просто недостатньо поінформовані. Докладніше з про ініціативу можна дізнатися на сайті проекту.

Наразі власники “Картки хмельничанина”  та соціально-культурний центр “Сорока” зініціювали збір коштів для придбання пластиліну та інших витратних матеріалів для онкохворих дітей, які вимушені тривалий час лежати під крапельницями, щоб їм не було так нудно отримувати довготривалі процедури. За короткий час зібрали 500 грн.

Ці та інші благодійні кроки – добровільні, ініціюють їх прості хмельничани.

 

 

Автор: Алла Самойленко