Новини
Культура

Летичівська «Стежина» у нових вишиванках

Дзвінкоголосою українською піснею учасники народного аматорського хору ветеранів «Стежина» Летичівського районного будинку культури тішать земляків з 1987 року. Саме цьогоріч відомий колектив відзначить тридцятиліття творчої діяльності. І хоч святкування ювілею ще у планах, поважні артисти уже отримали подарунок від народного депутата України, лідера партії «Відродження» Віктора Бондаря – нові сценічні костюми. «Віктор Бондар, як депутат від нашого округу дуже допомагає району» – зауважує заступник голови Летичівської районної ради Василь Провозьон – «Це не лише будівництво нових соціальних об’єктів, й підтримка розвитку культури, допомога колективам художньої самодіяльності, що не менш важливо». «Ветеранські організації дуже потребують підтримки благодійників» – продовжує його думку голова Летичівської районної організації ветеранів України Галина Чекерда – «Якщо минулого року з органів місцевого самоврядування на свою діяльність ми отримали 20 тисяч гривень. То від благодійників 36 тисяч. З них 15 тисяч від фонду Віктора Васильовича «Розвиток рідного Поділля».
Вишукані вишиванки ручної роботи спеціально на замовлення виготовили у місті Стрий Львівської області. Вони неабияк до лиця учасникам хору. «Це не так матеріальний, як духовний дарунок нашим ветеранам» – зауважує начальник відділу культури, національностей та релігій Летичівської селищної ради Оксана Морозова – «Адже багато з цих людей пройшли війну, усе життя важко працювали. І тепер, як ніколи заслуговують поваги та підтримки від молодших поколінь». «Ми сьогодні такі щасливі, неначе іменинниці» – діляться враженням учасниці хору Тетяна Касьянова та Лідія Слободянюк – «Дякуємо Віктору Бондарю, що так гарно нас одягнув».
Аби костюми були усім по фігурі руку доклав найповажніший співак, без кількох місяців 90-річний кравець Леонід Олексійович Походзяєв. Каже: попри поважний вік репетиції не пропускає. Адже саме «Стежина» дає наснагу жити. Колеги ж артисти додають, любов до музики у чоловіка помітили давно. «Він ще коли у молодості був кравцем, то коли з жінки знімав мірки все співав ліричних пісень» – розповідає учасниця хору Валентина Ноль.
У такій теплій, доброзичливій атмосфері неабияк легко творити. Наразі у репертуарі хористів більш ніж півсотні пісень. «Пісні підбирати просто, бо кожен з артистів приходить з ідеями. І їх сотні» – каже керівник народного аматорського хору ветеранів «Стежина» Володимир Фортельний – «Дякуємо фонду «Розвиток рідного Поділля» за таку суттєву допомогу. Нові костюми додадуть колориту нашим виступам.»
Хор незмінний учасник багатьох селищних, районних та обласних заходів. Артисти організовують благодійні концерти, аби допомогти учасникам АТО. Вокалісти запевняють у нових барвистих костюмах їх виступи стануть ще яскравішими. Та дякують Віктору Бондарю, який дбає про збереження та розвиток культури, яка і є фундаментом розбудови України.

Автор: Адміністратор сайту