Новини
Кримінал

Мешканець Славути розсилав нецензурні листи у школи сусіднього обласного центру

Поліцейські Поліського управління кіберполіції викрили діяльність 22-річного жителя Славути, який несанкціоновано втрутився в роботу комп’ютерної техніки, отримав доступ до електронних скриньок шкіл Рівного та обласної бібліотеки.Про це повідомляє Відділ комунікації поліції Рівненської області

Молодик незаконно заволодів логіном та паролем до електронної пошти та отримав доступ до листування. Володіючи конфіденційною інформацією, зловмисник з викраденої електронної пошти надсилав повідомлення, зачастунецензурного характеру для клієнтів та партнерів організацій.

Завдяки проведеним оперативним та розшуковим заходам співробітникам Поліського управління кіберполіції вдалося викрити зловмисника.

У ході проведення санкціонованого обшуку за місцем проживанняправоохоронці вилучили комп’ютер, де містилася інформація, що підтверджуєпротиправну діяльність молодика.

«За цим фактом відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 361 (несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин, автоматизованих систем, комп’ютерних мереж чи мереж електрозв’язку) Кримінального кодексу України, — повідомив начальник Поліського управління кіберполіції ДК НП України Олег Лепеха. — Наразі проводяться подальші слідчі (розшукові) дії, призначені судовіекспертизи з метою притягнення до кримінальної відповідальності винної особи, якій відповідно до санкції, загрожує до трьох років позбавлення волі».

 

 

 

Автор: Алла Самойленко