Новини
Суспільство

На Хмельниччині державні землі вартістю 65 мільйонів гривень використовувались з порушеннями

Прокуратурою Хмельниччини викрито факт незаконного використання майже 2000 га державних земель вартістю близько 65 млн грн.

За інформацією начальника відділу прокуратури області Андрія Гаврилика, між одним з таких держпідприємств та комерційним суб’єктом у 2012 році укладено договір виробництва сільськогосподарської продукції, предметом якого є обробіток земельної ділянки площею майже 2000 гектарів вартістю близько 65 мільйонів гривень.
Як з’ясувалось, службові особи держпідприємства уклали цей договір, зловживаючи службовим становищем, з метою одержання приватним агровиробником неправомірної вигоди у вигляді права використання сільськогосподарських угідь на умовах оплати, розмір якої значно нижче ринкового та мінімально визначеного законом для передачі в оренду.
Крім того, безпідставно звільнили його від оплати за використання земель у 2013 році.
Внаслідок таких дій державному підприємству спричинено збитки на суму майже 1 мільйон гривень.
Прокуратурою області за вказаним фактом у Єдиному реєстрі досудових розслідувань зареєстровано кримінальне провадження за ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання владою або службовим становищем).
Досудове розслідування доручено слідчому управлінню Головного управління Національної поліції в області.
Наразі проводиться комплекс слідчих (розшукових) дій, спрямованих на встановлення обставин кримінального правопорушення.
Інформація прес-служб прокуратури Хмельницької області

Автор: Алла Самойленко