Новини
Інфраструктура

Чи літатимуть у Хмельницький літаки?

Депутати Хмельницької обласної ради мають намір передати в концесію цілісний майновий комплекс комунального підприємства «Аеропорт-Хмельницький». Відповідний проект рішення виноситься на чергову сесію 23 березня. Концесієдавцем виступає Хмельницька обласна рада. Крім цього, буде затверджено Положення про порядок, умови та конкурсну комісію з проведення конкурсу на право концесії. Окремо голові обласної ради депутати доручать вжити необхідних заходів з підготовки та проведення конкурсу. Після визначення подати на розгляд обласної ради проект рішення про затвердження концесійного договору цілісного майнового комплексу комунального підприємства «Аеропорт-Хмельницький».

У вересні 2012 року Хмельницька обласна рада ухвалила аналогічне рішення. Тоді планувалося віддати аеропорт на 30 років в тимчасове користування потенційному інвестору.

На відновлення роботи хмельницького аеропорту необхідно 45-50 млн. грн. На сьогодні «Аеропорт Хмельницький» не діє.

Після незавершеного ремонту злітно-посадкової смуги аеродрому у 2013 році, на що передбачалося 981,5 тис. грн, на злітній смузі утворилися вибоїни і ями. Це унеможливлює посадку літаків. Крім того, в аеропорту забрали метеорологічне обладнання, без якого польоти неможливі.

*Концесія – це надання з  метою  задоволення громадських потреб органом місцевого самоврядування на платній та строковій  основі суб’єкту підприємницької  діяльності  права  на створення та управління об’єктом концесії (строкове  платне володіння),  за  умови взяття суб’єктом підприємницької діяльності на себе зобов’язань та можливого підприємницького ризику.

 

Джерело: НГП

Автор: Алла Самойленко