Новини
Суспільство

На Хмельниччині труїлися чадним газом, але не на смерть

Із 9 по 12 лютого на Хмельниччині було зафіксовано 3 факти отруєння чадним газом. На щастя, обійшлося без летальних наслідків.

10 лютого о 18.15 годині на лінію «101» надійшло повідомлення про пожежу в квартирі двоповерхового будинку в місті Волочиськ по вулиці Заводській. Пожежники оперативно загасили вогонь.

Внаслідок пожежі продуктами горіння отруїлися двоє дітей 2013 та 2014 року народження. На даний час стан дітлахів — задовільний. Ймовірна причина пожежі — порушення правил експлуатації електрообладнання.

11 лютого в селі Гуменці Кам’янець-Подільського району чадним газом отруїлася ціла сім’я: батьки та двоє дітей 12 та 2 років. А 12 лютого близько 23.00 години до реанімаційного відділення Кам’янець-Подільської міської лікарні із квартири по вулиці Князів Коріатовичів доставили 30-річну жінку та двох її дітей 7 та 5 років. Як з’ясувалось, в той час голова сім’ї пішов до аптеки. Йому зателефонувала дружина і в паніці повідомила, що обоє дітей несподівано знепритомніли. Коли чоловік повернувся додому, жінка теж була без свідомості. Наразі життю та здоров’ю потерпілих нічого не загрожує. Причиною отруєння став витік газу із колонки.

Правоохоронці звертаються до усіх мешканців області з проханням бути уважними та обережними у поводженні з вогнем, а також при користуванні опаленням, електропобутовими та газовими приладами. Дбайте про свою безпеку та безпеку ближніх! У разі виникнення пожежі чи надзвичайної ситуації негайно телефонуйте за номером «101».

Інформація Сектору комунікації поліції Хмельницької області

Автор: Алла Самойленко