Новини
Інфраструктура

У Хмельницькому не вистачає 85 гектарів зелених насаджень

Таку інформацію оприлюднила громадська організація «Студентське братство». Нещодавно ековолонтери для учнів школи № 6 провели відкритий урок на тему глобального потепління. Один з дієвих способів мінімізувати його негативні наслідки – правильне озеленення, у тому числі, у Хмельницькому. Як ефективний приклад, активісти презентували проект «Зелена Набережна»

Блакитна ялина, бук, дуб та липа. Такі дерева бачить «Студентське братство» на березі Південного Бугу. За словами активістів, територія у парку Чекмана потребує екологічно правильного озеленення. Себто тих насаджень, що дають затінок та прохолоду влітку.
Екологічно правильне озеленення – один з дієвих способів мінімізувати негативні наслідки глобального потепління. Втім, не просто озеленення, а правильне, себто висадка тих дерев, що адаптовані до зміни клімату. Інший дієвий спосіб – утеплення будинків, економія води та світла. Про усі ці тонкощі ековолонтери розповіли учням школи № 6. Там активісти провели відкритий урок на тему глобального потепління.
Таких правильних дерев у Хмельницькому не вистачає. Відповідно до норм озеленення в розрахунку на чисельність мешканців у місті бракує 85 гектарів зелених насаджень. Себто, необхідність у збільшенні чи розширенні парків та скверів – очевидна.
Детальніше – у сюжеті каналу Ексклюзив

Автор: Тетяна Новак