Новини
Інфраструктура

У недобросовісного орендаря забрали землю

Шепетівська місцева прокуратура звернулася до господарського суду Хмельницької області з позовними вимогами про розірвання договору оренди земельної ділянки, розташованої на території Судилківської сільської ради, аби припинити використання земель державної власності недобросовісним орендарем
За інформацією керівника місцевої прокуратури Івана Комара, цей договір укладено між Шепетівською райдержадміністрацією та одним із приватних підприємств ще у грудні 2010 року. Відповідно до умов правочину, комерційний суб’єкт отримав у користування землі промисловості площею майже 2,5 гектара для будівництва терміном на 10 років, за що зобов’язався щомісячно сплачувати на рахунок сільської ради орендну плату.
Проте, підприємством, кошти на відповідний рахунок систематично не вносились. Як наслідок, утворився борг, сума якого перевищує 30 тисяч гривень, повідомляє прес-служба прокуратури Хмельницької області.
Враховуючи порушення істотних умов договору, позовні вимоги прокуратури судом задоволені. Наразі рішення суду виконано, а земельну ділянку вартістю більше 1,5 мільйона гривень повернуто державі.

Автор: Тетяна Новак