Новини
Суспільство

Хмельницькі поліцейські навчили дітей, як не потрапити у небезпечні челенджі і групи

Інспектори розповіли дітям, які небезпеки приховують соціальні мережі, а також дали поради, як зробити користування інтернетом безпечним.

Останнім часом у соціальних мережах набирають популярності небезпечні челенджі та групи на кшталт «Зникни на 24 години» або «Синій кит». Діти, які потрапляють під вплив подібних спільнот, можуть завдати собі непоправної шкоди.

Щоб навчити дітей безпеці в інтернет-середовищі, хмельницькі патрульні спільно з психологами підготували для них спеціальний урок, під час якого розповіли про реальні небезпеки, які чатують на школярів у соціальних мережах, та дали поради, як їм запобігти.

— Інтернет є невід’ємною частиною нашого життя. Він полегшує роботу і навчання, але, разом з тим, приховує чимало небезпек, — розповідає інспектор управління патрульної поліції в місті Хмельницькому Анна Стрембіцька. — Тому діти повинні знати, як правильно поводитись і спілкуватись у соціальних мережах. Адже там легко потрапити під чужий вплив, стати жертвою шахраїв. Крім того, останнім часом досить поширеним є явище кібербулінгу, коли діти цькують одне одного. Усе це є серйозними проблемами і про це потрібно говорити.

Психологи зазначають, що часто діти тікають у віртуальний світ від проблем з батьками та однолітками, тому єдиний шлях для подолання подібних проблем — це налагодження з дитиною дружніх та довірливих стосунків.

 

Інформація поліції Хмельниччини.

Автор: Алла Самойленко