Новини
Суспільство

Кохання на додаток до медалі: доленосна зустріч хмельницьких велотренерів

Вікторія і Віталій Кондрути чотири роки разом навчають дітей велоспорту в хмельницькій ДЮСШ. За цей час їхні вихованці здобули більше семи десятка медалей на всеукраїнських змаганнях. Познайомилися тренери 17 років тому, коли самі ще виступали на змаганнях. Зізнаються, одразу зрозуміли, що зустріли свою людину.

«Познайомилися на чемпіонаті України з велоспорту у Львові. Була групова гонка серед чоловіків, ми сиділи на трибунах, вболівали за учасників змагань, разом коментували. Так познайомилися, і з’явився інтерес один до одного», – розповідає подружжя.

У 2000 році хмельничанка Вікторія Кондрут вирішила стати тренером. А Віталій Кондрут, який на той час виступав за Донецьку область, продовжував свою спортивну кар’єру. Попри відстань спортсмени були разом. У 2012 Віталій переїхав до Хмельницького. Розповів, зробити це було непросто, та вибору не було.

«Дружина дуже любить своє місто, тому пішов їй на поступки. Усе через кохання», – пояснює свій переїзд Віталій Кондрут.

Донька Вікторії та Віталія Кондрутів – тринадцятирічна Віолетта – вже чемпіонка України з велоспорту. Її батьки розповіли, дівчина сама зробила вибір на користь цього спорту.

«Вона дивилися на свого тата, як він їздить, їй це подобалося, – розповідає Вікторія Кондрут. – У сім років він привіз їй перший велосипед, з Італії, спеціально зібраний для неї. Так вона почала їздити».

Сьогодні тренери Вікторія і Віталій Кондрути навчають велоспорту більше двох десятків дітей. І хочуть, щоб усі вони досягли успіху, навіть більшого, за їх власний.

Автор: Тетяна Новак