Новини
Суспільство

Олександр Герега сприяє покращенню медичних закладів Хмельниччини

Медична галузь – одна з тих, що сьогодні потребує неабиякої підтримки. Відтак після реформування громадяни й досі не можуть зрозуміти, чому на місці лікарень починають працювати лише ФАПи, а для стаціонарного лікування декому необхідно їхати, в кращому випадку, в райцентр, що розташований за декілька десятків кілометрів від села.

Однак не всім байдуже, як та де люди можуть отримати допомогу кваліфікованого лікаря. Народний депутат України Олександр Герега постійно співпрацює з виборцями та намагається покращити стан та матеріально-технічну базу соціальних закладів Хмельниччини.  Не виключення і медицина.

Відтак в останні дні 2016 року на Городоччині у селі Кремінна почала функціонувати амбулаторія загальної практики сімейної медицини.

«Ініціював відкриття амбулаторії ще на початку 2016 року голова Городоцької РДА Віталій Кропивницький. Протягом року над ідеєю працювали всі не байдужі. З районного бюджету для потрібної людям справи виділили кошти на закупівлю всього необхідного обладнання, а це більше 360 тисяч гривень. Долучився до справи і народний депутат України Олександр Герега. Саме за його підтримки наші пацієнти тепер перебуватимуть у відремонтованому сучасному приміщенні», – розповідає головний лікар Городоцького центру ПМСД Анатолій Андрійчук.

Протягом 2015-2016 років за підтримки Олександра Гереги та команди «За конкретні справи» у Городоцькому районі три медичні заклади отримали нові покрівлі, ще п’ять – необхідні будівельні матеріали, встановлено 26 металопластикових вікон та 6 дверей.

Вдячні за постійну підтримку медичної галузі й у Дунаєвецькому районі. Тут провели капітальний ремонт операційного блоку, закупили меблі в хірургічне відділення. В інтенсивній терапії з’явився новий кардіограф, а територія навколо палатного корпусу була озеленена.

«Не забуває Олександр Герега і про потреби ФАПів, ми постійно спілкуємося з лікарями сільської місцевості, адже сфера одна і проблеми однакові. Так фельдшерські пункти отримали потрібну кількість фарби для ремонту приміщень, а на професійні свята команда «За конкретні справи» завжди презентує нове устаткування: тонометри, глюкометри, інші приладдя постійного використання», – розповідають медичні працівники району.

А от у Ярмолинецькому пологовому відділені бажають народжувати навіть з інших районів, приїздять і з обласного центру. Тут, завдяки народному депутату Олександру Герезі, приміщення було повністю відновлене, придбане сучасне обладнання та меблі, одним словом – створені комфортні умови для перебування як матусь, так і новонароджених.

Приймальні народного депутата Олександра Гереги працюють у постійному режимі, тож там завжди в курсі усіх проблем мешканців району. За майже п’ять років роботи на своєму виборчому окрузі Олександр Володимирович не лише зумів повернути людям віру в справедливих представників влади, а й власним прикладом продемонстрував як потрібно співпрацювати з виборцями, змінювати рівень життя та покращувати соціально-важливі заклади.

Автор: Тетяна Новак