Новини
Суспільство

На Хмельниччині почали подавати декларації про доходи, отримані у 2016 році

За повідомленням ДФС у Хмельницькій області,  з початку цьогорічної кампанії декларування доходів та майнового стану мешканці Хмельниччини уже подали 982 декларації про доходи, отримані у 2016 році. Як результат, ними задекларовано 59,8 мільйона гривень фінансових та майнових статків.
До бюджетів усіх рівнів декларанти сплатять 1,9 мільйона гривень податку на доходи фізичних осіб та 508 тисяч гривень військового збору.
На думку фахівців фіскальної служби, активна громадянська позиція свідомих подолян, які на ділі утверджують цивілізовану практику загального декларування доходів, знаходить реальний вияв в обов‘язковості подання декларацій щодо фінансового та майнового стану.
«Відкритість і прозорість системи сплати податків насамперед базується на високій податковій культурі суспільства. Практика роботи фіскальної служби засвідчує, що з кожним роком громадяни все більше розуміють важливість відкритого звіту про отримані доходи та сплачені податки. І це не лише додаткові надходження до бюджету, це вияв економічного патріотизму і прагнення жити й трудитися за європейськими стандартами», – підкреслив керівник Головного управління ДФС у Хмельницькій області Анатолій Марценюк.
За словами посадовця, у паперовому вигляді декларацію можна подати до ЦОП чи відділеннях ОДПІ за місцем податкової адреси декларанта. Прихильникам сучасних інформаційних технологій ДФС України пропонує декларувати доходи в електронному вигляді. З цією метою працює спеціальний сервіс «Декларація про майновий стан і доходи в електронному вигляді».
Зокрема, фізичні особи у відкритій частині Електронного кабінету платника можуть заповнити, зберегти та роздрукувати декларацію, а в розділі «Введення звітності» особистого кабінету з використанням ЕЦП можуть подати декларацію в електронному вигляді. Безкоштовно отримати ЕЦП можна в акредитованому центрі сертифікації ключів Інформаційно-довідкового департаменту ДФС: м. Хмельницький, вулиця Героїв Майдану, 12, Державна податкова інспекція).

Автор: Алла Самойленко