Новини
Кримінал

За шахрайство на суму понад 40 млн грн судитимуть хмельничанку

Хмельницькою місцевою прокуратурою затверджено та направлено до суду обвинувальний акт відносно мешканки міста Хмельницького за фактом шахрайства в особливо великих розмірах. Вказана особа, під приводом здійснення підприємницької діяльності та надуманої гострої потреби у коштах для лікування чоловіка, шляхом обману та зловживання довірою ошукала 25 осіб.
Більшість потерпілих –  хмельничани. Разом з тим, від дій зловмисниці постраждали також жителі Житомирської, Рівненської, Херсонської та Черкаської областей.
Зазвичай, користуючись тривалими довірливими відносинами із потерпілими, маючи на меті заволодіти їхніми коштами, правопорушниця позичала гроші нібито для провадження господарської та підприємницької діяльності. Проте повертати отримані кошти жінка заздалегідь не планувала.
Окрім цього, демонструючи спроможність виконати взяті на себе зобов’язання, остання намагалась підтримувати із потерпілими дружні стосунки, нерідко дарувала їм цінні подарунки, після чого знову отримувала «кошти в борг», йдеться у повідомленні прес-служби прокуратури Хмельницької області.
Тільки на так зване лікування чоловіка за кордоном, шахрайка зібрала майже 10 мільйонів гривень.
Досудовим розслідуванням, яке здійснювалось слідчим відділом Хмельницького відділу поліції Головного управління Національної поліції в області за процесуального керівництва Хмельницької місцевої прокуратури, встановлено, що розмір завданої окремим потерпілим шкоди коливається від 55 тисяч  до 7 мільйонів гривень.
Як повідомив керівник місцевої прокуратури Валерій Заяц, загалом, встановлений розмір збитків перевищує 40 мільйонів гривень.
Наразі обвинувачена перебуває під вартою.
Обвинувальний акт у кримінальному провадженні за ч. 4 ст. 190 (шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах) Кримінального кодексу України перебуває на розгляді у Хмельницькому міськрайонному суді.
Санкція інкримінованого злочину передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 5 до 12 років з конфіскацією майна.

Автор: Тетяна Новак