Новини
Кримінал

Депутати Кам’янця-Подільського оцінили криміногенну ситуацію у місті

У Кам’янці-Подільському вночі 7 лютого на депутата Андрія Дюднєва скоєно замах. Чоловік вважає, що саме так можна трактувати підпал його автомобіля. Тієї ночі  близько першої години загорівся його автомобіль, який був припаркований під будинком, де мешкає Андрій. Так як авто стояло дуже близько біля будівлі, чоловік намагався відігнати транспортний засіб подалі, аби не спровокувати пожежу.  Перший поверх багатоквартирного будинку містить легкозаймисті конструктивні елементи, також там розміщена газова труба. Машина завелась, але відігнати авто можливості не було. Самотужки чоловік хотів загасити пожежу водою. Тим часом приїхала пожежна охорона, яка швидко ліквідувала займання. На місце прибули поліцейські, які взяли заяву щодо загрози життю депатата, але кримінальну справу не відкрили, мотивуючи це тим, що чекають на висновки експертизи. Після інциденту пройшов тиждень, але Андрій Дюднєв не має ніякої інформації щодо розгляду його заяви.

14 лютого депутатами міської ради було сформовано та прийнято звернення до Голови Служби безпеки України, Генерального прокурора України та міністра внутрішніх справ щодо криміногенної ситуації в місті.

Депутати вважають, що криміногенна ситуація в Кам’янці-Подільському за останні два роки стала критичною, тому громадськість повинна вимагати дієвих мір у боротьбі зі злочинність у місті. Присутній на засіданні начальник міського відділу поліції Борис Сушицький,   запевняє, що правоохоронці здійснюють всі можливі превентивні заходи аби убезпечити кам’янчан від злочинів та й показники по розкриттю злочинів у Кам’янці-Подільському одні з найкращих  в Україні.

Підпали у місті були і раніше. Зокрема, протягом 2015 року їх сталося 15. Щодо вказаного факту, то очільник міської поліції переконаний, що висновки можна буде зробити після проведення усіх необхідних експертиз.

Останнім часом у місті дійсно було декілька підпалів: горіла квартира ( там загинула людина), горіли скади і ще одна машина. Винуватці підпалів виявлені і деякі уже покарані.

Джерело: “Вечірній Кам’янець”

 

 

Автор: Алла Самойленко