Новини
Суспільство

На Хмельниччині відновлять Палац Синявських-Чорторийських

Про це повідомляє “Хмельниччина туристична”. У історико-культурному заповіднику Межибіж, попри зимові холоди, тривають відновлювальні роботи. Директор заповідника Олег Погорілець розповів, що там нарешті  законсервували Палац Синявських-Чорторийських та відбудували одну із його стін,  яка обвалилась кілька років тому. Тож цьогоріч планують розпочати вже внутрішні реставраційні роботи та створити музей. Було виконано ряд проектної документації на міст, щоб він був безпечним.

У палаці ж , котрий для України є унікальною пам’яткою ренесансної архітектури, хочуть розташувати музей та відтворити інтер’єр, яким він був ще за своїх перших господарів.

Олег Погорілець розповідає, що в планах – зробити покої власників фортеці і усіх тих, хто приїжджав сюди як гість, до прикладу Павло Скоропадський.

У підземеллях палацу планують до найменших дрібниць відтворити побут фортеці. На це цьогоріч сподіваються отримати 10 мільйонів від обласної ради.  Хоч за  оцінками реставраторів  – така робота потребує щонайменше  80 мільйонів гривень.

Автор: Алла Самойленко