Новини
Інфраструктура

У Хмельницькому буде менше маршруток і ніякого шансону в них

На транспортну інфрастуктуру Хмельницького чекають зміни. Відповідно до планів міської влади, в обласному центрі перевагу нададуть  електротранспорту та великогабаритним автобусам, які частково дублюватимуть тролейбусні маршрути. Разом з цим маршрутних автобусів стане менше і  курсуватимуть вони у віддалені райони міста. Буде й новація – експрес-маршрути. Вони з’єднають райони Хмельницького, розміщені на протилежних кінцях міста. Кількість зупинок такого транспорту буде мінімальною, а ось вартість проїзду – трохи вищою. Експрес-маршрути оминатимуть центр.

Цього року закінчуються терміни договорів з перевізниками. У нових договорах будуть і оновлені умови надання транспортних послуг. Один підприємець зможе обслуговувати максимум три маршрути. Чинні умови не дозволяли боротися з порушеннями при наданні послуг. Міська влада сподівається, що послуги, які надаватимуть транспортники за новими договорами, будуть і якіснішими, і сучаснішими. Увесь транспорт обладнають GPS-навігаторами, контроль дотримання графіків руху сдійснюватиметься з диспетчерського пункту.

Не забули і про зовнішній вигляд. Тепер будуть вимагати від перевізників охайності і транспортного засобу, і водія. Звертатимуть увагу і на музику, яка лунатиме у салонах маршруток.

Остаточні умови конкурсу оприлюднять на початку квітня, проект нової транспортної мережі – у березні.

Докладніше у сюжеті ТРК “Місто”

Автор: Алла Самойленко