Новини
Здоров’я

У Хмельницькому промоніторили заклади охорони здоров’я

Система енергоменеджменту – це не лише розробка та реалізація стратегії зі зменшення використання енергоносіїв. Це також обов’язковий контроль та аналіз тих заходів, які були здійснені протягом року, для планування та можливого корегування подальшої роботи у цьому напрямку.
Днями у місті провели тепловізійну зйомку міських закладів охорони здоров’я з метою оцінки теплоізоляційних характеристик будівель.
Тепловізійна зйомка дає змогу чітко побачити, наскільки ефективно тримають тепло в будівлі стіни (в ідеалі вони повинні бути фіолетові) та вікна (повинні бути хоча б зелені), якої якості встановлено віконні блоки та чи “зароблені” відкоси.
Моніторинг проведено на 4 об’єктах системи охорони здоров’я: міська дитяча лікарня, міська лікарня, поліклініка №1 та інфекційна лікарня.

Результати дослідження показали, що найкраща ситуація в міській дитячій лікарні, трішки гірша в міській лікарні. А от поліклініка №1 та інфекційна лікарня, згідно фото тепловізора, грішили неякісними вікнами і це при поганих теплоізоляційних характеристиках стін. Проблема з відкосами – є загальною, повідомляє прес-служба міської ради.

Автор: Тетяна Новак