Новини
Дозвілля

У Хмельницькому визначатимуть кращих автомобілістів

Цієї неділі, 19 лютого, у Хмельницькому відбудуться змагання серед водіїв. Перегони влаштовують для місцевих автомобілістів, однак є й учасники з інших областей.

Як розповів голова громадської організації «ХАЛК» (Хмельницький автолюбительський клуб) Володимир Огойко, на перегони зареєструвалися вже близько сорока водіїв. Заплановано шість класів, у яких визначать трьох переможців. Вони й отримають кубки та грамоти.

«Спринт-слалом пройде на території обласного сервісного центру МВС. Змагання розраховані на шість класів, залежно від приводу та наявності чи відсутності спеціальних доопрацювань на автомобілях, або шипованої гуми на колесах» , – пояснив Володимир Огойко.

За словами Володимира, серед учасників здебільшого місцеві водії. Однак спеціально на перегони приїдуть автолюбителі з Вінниці, Івано-Франківська, Львова. Змагань такого типу в Хмельницькому ще не було. Якщо все вдасться, як заплановано, подібні перегони вже організовуватимуть на всеукраїнському рівні.

«Вранці, о 9 годині, стартують тренувальні заїзди, а вже з 11 години розпочнеться змагання. Ми намагалися розділити класи таким чином, щоб всі змогли боротися за перемогу, щоб було цікаво», – додав автомобіліст. Він зауважив, що спринт-слалом – це швидкісне маневрування без виконання складних елементів фігурного водіння, яке включає швидкісні прямі, дуги і складні повороти. Головне, аби людина за кермом мала водійське посвідчення, а автомобіль був справним.

Автор: Тетяна Новак