Новини
Кримінал

Хмельницьке підприємство отримало бюджетні кошти і робило вигляд, що виконує благоустрій

Підрозділом боротьби з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом, Головного управління ДФС у Хмельницькій області встановлені факти ймовірного привласнення державних коштів посадовими особами одного з товариств з обмеженою відповідальністю міста Хмельницького.
Згідно з укладеними договорами товариство отримало бюджетне фінансування в розмірі 2,6 мільйона гривень на виконання робіт з благоустрою прибудинкових територій та вулиць міста. Проте, в ході дослідження встановлено відсутність у ТОВ трудових ресурсів, виробничо-складських приміщень та іншого майна, необхідного для здійснення відповідної діяльності.
З метою надання вигляду законності проведених господарських операцій посадовими особами ТОВ здійснено документальне оформлення факту виконання вказаних робіт та перераховано кошти на розрахункові рахунки підконтрольних суб’єктів господарювання з ознаками сумнівності за нібито супідрядні роботи та будматеріали.
За даними фактами до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості про вчинення кримінального правопорушення за ознаками злочину, передбаченого частиною 3 статті 191 Кримінального кодексу України.
Здійснюється кримінальне провадження, повідомляють у ДФС Хмельницької області

Автор: Алла Самойленко