Новини
Події

На Хмельниччині за втручання прокуратури державі повернуто 162 гектарів землі

На Хмельниччині за втручання прокуратури державі повернуто 162 га землі вартістю понад 2,1 млн грн

Підставою для прокурорського реагування стало те, що Віньковецька райдержадміністрація та Головне управління Держземагенства в області формально підійшли до вирішення заяв громадянина про надання дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельних ділянок, затвердження документації із землеустрою та передачу в оренду землі для ведення фермерського господарства.

При передачі землі посадовці не пересвідчились у волевиявленні заявника створити фермерське господарство та спроможності вести господарство такого виду – виробляти товарну сільськогосподарську продукцію, займатись її переробкою та реалізацією.
Як повідомив керівник Городоцької місцевої прокуратури Сергій Стецюк, дійсний намір землекористувача спрямовувався не на ведення фермерського господарства, а штучне використання цієї процедури як пільгового порядку одержання земель державної власності в оренду без проведення земельних торгів.
Окрім цього, після отримання у травні 2015 року земельних ділянок, розташованих на території Нетечинецької сільської ради Віньковецького району, орендар, не створюючи власного фермерського господарства, в порушення вимог Закону України «Про фермерське господарство», передав їх в суборенду.
У зв’язку із цим, діючи на захист інтересів держави, прокуратура звернулась до суду з вимогами визнати незаконними та скасувати вказані розпорядження райдержадміністрації, накази Головного управління Держземагенства в області, договори оренди та суборенди земельних ділянок.
Судом позицію прокуратури підтримано, земельні ділянки загальною площею 162 га та вартістю понад 2,1 млн. грн. підлягають поверненню у власність держави.
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

Автор: Адміністратор сайту