Новини
Суспільство

У банку потенційних усиновителів Хмельниччини – 58 сімей

У Хмельницькій  області 58 сімей готуються до отримання статусу усиновителів, опікунів, піклувальників, прийомних батьків та батьків-вихователів.
На Хмельниччині сформовали банк потенційних усиновителів, опікунів, піклувальників, прийомних батьків та батьків-вихователів, у якому перебуває 58 сімей. За інформацією служби у справах дітей облдержадміністрації, створили його з метою виховання та утримання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, за принципом родинності.
Наразі у області функціонує: 21 дитячий будинок сімейного типу (з них 1 з АТО Летичівський район, 7 дітей) – 150 дітей-вихованців та осіб з числа статусних; 119 прийомних сімей (з них 2 з АТО Чемеровецький район, 3 дітей, та м. Кам’янець-Подільський, 1 дитина), – 216 прийомних дітей та осіб з числа статусних.
Всього у таких закладах області проживає 366 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. 12 дітей, які прибули з АТО, виховуються в родинах опікунів, 5 з них набули статусу в Хмельницькій області.
Джерело: Новини Кам’янця-Подільського

Автор: Алла Самойленко