Новини
Бізнес

У Шепетівці є проблеми з прийомом цифрового телесигналу

Провайдер ефірно-цифрового мовлення “Зеонбуд” викривив дані про доступний компанії потенціал покриття на території України. Про це йдеться у відповіді 1+1 медіа на заяву ТОВ «ЗЕОНБУД» щодо звинувачень у викривленні даних цифрового покриття.
У покриття сигналом Т2 є «білі плями», що підтверджується виїзними замірами, проведеними наразі медіа групами «1+1 медіа», «Інтер» та «НСТУ».

Лише за останній час технічними спеціалістами 1+1 медіа, було проведено ряд вимірювань, по виявленню «білих плям» у покритті Т2 в населених пунктах Центральної та Західної України. Окрім низки міст України у перелік “проблемних” занесено і Шепетівку. Це єдине місто у Хмельницькій області, де техніки 1+1 виявили проблеми з прийомом цифрового телесигналу.

Найбільше, що хвилює 1+1 медіа – перехід з липня 2017 року на цифрове мовлення, зважаючи на ситуацію з зоною цифрового покриття країни, є ризикованим і таким, що несе загрозу не тільки  інформаційній безпеці країни, але і вільному доступу до інформації громадян України”, – йдеться у заяві медіа-групи.

Провайдером цифрового телемовлення в Україні являється компанія-монополіст “Зеонбуд”, яку ЗМІ пов’язують із Олександром Януковичем.

Українські суди не визнають становище ТОВ “Зеонбуд” монопольним, але, в той же час, член Національної ради з питань теле- і радіомовлення Олег Черниш підтвердив, що “Зеонбуд” є монополістом.

За матеріалами сайту міста Шепетівки

Автор: Алла Самойленко