Новини
Кримінал

У Хмельницькому затримано правоохоронця, який вимагав та одержав неправомірну вигоду

Прокуратурою Хмельниччини спільно з іншими уповноваженими на боротьбу із корупцією органами продовжується цілеспрямована робота з виявлення фактів корупційних правопорушень та притягнення винних до відповідальності, в тому числі серед правоохоронців.
22 лютого 2017 року слідчим відділом прокуратури області спільно із співробітниками Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України та Управління Служби безпеки України в області затримано оперуповноваженого сектору кримінальної поліції одного з відділень поліції області під час одержання неправомірної вигоди.
Встановлено, що правоохоронець вимагав та одержав неправомірну вигоду в сумі 3500 гривень за вплив на слідчого з метою прийняття останнім рішення у кримінальному провадженні.
Під час одержання обумовленої суми хабара  зазначену особу викрито «на гарячому» та затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.
За вказаним фактом слідчим відділом прокуратури області здійснюється досудове розслідування за ч.3 ст.369-2 (одержання неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, поєднане з вимаганням такої вигоди вимагання та одержання неправомірної вигоди) Кримінального кодексу України.
На даний час проводяться першочергові, невідкладні слідчі дії, спрямовані на збір та фіксацію доказів.
Також вирішується питання щодо повідомлення про підозру та обрання затриманому запобіжного заходу.

Джерело: прес-служба прокуратури Хмельницької області

Автор: Тетяна Новак