Новини
Події

Лави прикордонників поповнили 126 хмельницьких випускників

У прикордонній академії 25 лютого відбувся 24-й випуск офіцерів. Цього разу прикордонникам вручали і дипломи магістра. Завершили навчання в прикордонній академії 126 захисників рубежів, 50 з яких стали магістрами, а 76 отримали бакалавра.

Дипломи випускникам академії вручав перший заступник Глави Держприкордонслужби Василь Серватюк . Також він відзначив окремих військовослужбовців відомчими нагородами. Дехто з прикордонників отримав чергове звання.

«Це плановий випуск військовослужбовців, які мали кваліфікаційний рівень бакалавра і вирішили продовжувати кар’єру та отримати нові знання на рівні магістра. Також це ті військові, які вже мали освіту, які прийшли до нас добровільно, і ми організували для них навчання. Якраз співпало, що випуск на цей період, – пояснив Василь Серватюк. – Необхідність у фахівцях такого рівня, яких ми випустили, на кордоні дуже велика. Очікуємо, що з приходом цих випускників стан справ за напрямками, які вони будуть очолювати, покращиться».

За його словами, роки війни змусили переглянути методи підготовки прикордонників. Тому в навчальній програмі передбачили, що офіцери мають виконувати завдання не лише на кордоні, а й поза ним.

«Більше 10 тисяч випускників Національної академії Держприкордонслужби мають відповідальні посади у відомстві. Пріоритетними завданнями для служби нині є підвищення бойової готовності, впровадження сучасних стандартів охорони державного кордону та створення гідних умов служби військовослужбовцям», – додав генерал-лейтенант Василь Серватюк.

Лави прикордонників поповнили офіцери, які навчалися на факультетах охорони і захисту кордону,  підготовки керівних кадрів , іноземних мов, гуманітарних дисциплін, правоохоронної діяльності та інженерно-технічному. Вони нестимуть службу на східному та західному кордоні.

Автор: Тетяна Новак