Новини
Інфраструктура

У Хмельницькій області не вистачає лікарів

За словами директора Департаменту охорони здоров’я області Якова Цуглевича, вкрай болючим залишається кадрове питання, особливо для тих амбулаторій, що лише відкриваються і для 21 сільської амбулаторії, де взагалі відсутні лікарі.

“Найбільше таких у Шепетівському, Волочиському, Ізяславському, Хмельницькому та Ярмолинецькому районах. Відтак, до 78% знизився рівень укомплектованості посад лікарями первинної ланки в області. Менше обласного показника спостерігається у Чорноострівському, Шепетівському, Волочиському, Старокостянтинівському, Городоцькому, Деражнянському, Полонському, Старосинявському, Меджибізькому центрах”, – заявиви пан Цуглевич.

До слова, Україна є четвертою в світі за кількістю лікарняних ліжок на жителя та другою у європейському регіоні за середнім рівнем тривалості госпіталізації. Протягом поточного року, завдяки оптимізації ліжкового фонду, за рік в лікарнях скорочено 850 ліжок. План Департаменту щодо зменшення ліжкомісць виконали тільки у Деражнянській, Дунаєвецькій, Новоушицькій, Славутській, Теофіпольській, Шепетівській ЦРЛ та обласних протитуберкульозному, онкологічному, шкірно-венерологічному диспансерах.

Джерело: Поділля-Центр
Автор: Адміністратор сайту