Новини
Культура

Яскраве свято дитячої творчості відбулося у Славуті

23 лютого у міському Палаці культури відбувся заключний обласний конкурс-огляд художньої самодіяльності та виставка декоративно-прикладного мистецтва колективів позашкільних та навчальних закладів Славути, який проходив у рамках відзначення 400-річчя нашого міста.

Зустрічали гостей родзинкою свята – вишуканим полонезом, та традиційною виставкою робіт юних умільців – учнів загальноосвітніх шкіл та вихованців позашкільних закладів.

Оригінальність, різнобарвність та колоритність експонатів викликала захоплення та приємні емоції відвідувачів виставки. А для того, щоб ні у кого не виникало сумнівів у талановитості наших дітей, можна було наглядно побачити процес виготовлення виробів мистецтва та взяти участь у майстер-класах.

Радо вітали у залі почесних гостей. Оцінювали виступи юних талантів члени журі – заслужений працівник освіти України, директор Хмельницького обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді Григорій Гончарук, методисти навчально-методичного відділу художньо-естетичного виховання школярів Центру Віта Барабаш, Оксана Митко та Вікторія Тарасюк.

Підтримували та вболівали за славутські таланти міський голова Василь Сидор, заступник міського голови Ігор Піголь, начальник управління освіти виконавчого комітету Ельміра Перепелиця, а також батьки та друзі вихованців.

У різножанровій концертній програмі, яка складалась майже з 20 номерів, взяли участь кілька сотень учасників. Для присутніх були представлені номери вокального, інстументального, хореографічного, літературно- мистецького, фольклорного жанрів.

За підсумками оглядів-конкурсів 2016 року з-поміж численних населених пунктів славутські дарування отримали достойні відзнаки. Дипломами Міністерства освіти та науки України ІІІ-го ступеня були нагороджені учасники м. Славута, переможці обласного конкурсу художньої самодіяльності та виставки декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва загальноосвітніх навчальних та позашкільних закладів 2016 року, а також Світлана Кистень, вихованка гуртка «Технічний дизайн» Славутської станції юних техніків.

Прес-служба Славутського МВК

Автор: Тетяна Новак