Новини
Дозвілля

У Хмельницькому влаштували традиційне свято зустрічі зими з весною

В останню неділю зими, 26 лютого, хмельничани влаштували веселі гуляння та частування, зустрічаючи весну. З піснями і танцями просили природу прокинутися. Усі, хто завітав у цей день в парк імені М.Чекмана, мали змогу поринути у народні традиції свята зустрічі зими з весною.

Ярмарки, конкурси, забави і концерти – далеко не все, що підготували організатори. Парк перетворився на велетенський ресторан просто неба. На алеях розставили столи і намети з численними наїдками. Тут і шашлик, і ковбаски, борщ і юшка, медовуха і глінтвейн.

Біля білого мосту гостей свята зустрічав і проводжав оркестр. На головній сцені відбувалося театралізоване дійство під назвою «Віншуймо світлу днину у неньці Україні!», де показали українські традиції, прославляючи природу. Як годиться, співали народних пісень. Музичні вітання дарували творчі колективи міста.

«Це чудово, що ми шануємо традиції свого народу та як і наші предки продовжуємо зустрічати весну. Це справді свято, яке показує, що зовсім скоро природа прокинеться зі сну, і повернеться тепло. Чудовий привід всією сім’єю взяти участь в народних гуляннях», – вважає хмельничанин Руслан Мазур.

На святі кожен міг знайти для себе розваги, а для малечі прикрасили цілу алею. На ній оселилися казкові та мультгерої: козаки, смурфики, смішарики, сніговики та звірята, виготовлені з різноманітних матеріалів. Їх презентували вихованці навчальних закладів міста. Фотографувалися з чудернацькими істотами і дорослі, і малеча.

Автор: Тетяна Новак