Новини
Суспільство

Злочинність серед неповнолітніх Кам’янеччини

Протягом минулого року  шестеро неповнолітніх опинилися у полі зору Кам’янець-Подільської місцевої прокуратури, бо вчинили кримінальні правопорушення. Відповідно,  до суду направлен шість кримінальних проваджень.  У 2015 році таких проваджень було дев’ять.

Були у 2016 році і такі юні кам’янчани, які вступили у конфлікт з законом. Порівнячно з попереднім роком їх було теж менше – шість осіб проти 11 у 2015 році.

Троє неповнолітніх правопорушників- учні навчальних закладів,   інші троє – байдикували. Двоє неповнолітніх вчинили кримінальні правопорушення у групі з дорослими. Один неповнолітній перед вчиненням правопорушення ще й хильнув спиртного.

Якщо аналізувати злочини, то це кримінальні правопорушення проти особи і майнових прав громадян. Переважна більшість злочинів, які скоюють неповнолітні, носять корисливий характер.

Кам’янець-Подільський міськрайонний суд Хмельницької області ухвалив для одного з порушників запобіжний захід у виді тримання під вартою, інших під варту не брали.

Однією із причин вчинення неповнолітніми злочинів та правопорушень є неналежне виконання батьками, особами, що їх замінюють, обов’язків щодо виховання дітей, а саме:

– незадовільні умови виховання дітей у родинах;

– недостатня роль у вихованні підлітків з боку колективів навчальних закладів;

– допущення недоліків при проведенні профілактично-виховної роботи з боку спеціальних органів.

 

Джерело: http://info.kp.km.ua

Автор: Алла Самойленко