Новини
Суспільство

Хто, де і коли найчастіше розпиває алкоголь в заборонених місцях у Хмельницькому

Розпивання пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв на вулицях, у закритих спортивних спорудах, у скверах, парках, у всіх видах громадського транспорту та в інших заборонених законом місцях, або поява в громадських місцях у п’яному вигляді, що ображає людську гідність і громадську мораль, на жаль, найпоширеніше правопорушення серед жителів нашого міста у сфері громадської безпеки.
З початку роботи патрульної поліції у місті Хмельницькому було винесено понад 2000 постанов за дане правопорушення, відповідальність за яке передбачена статтею 178 КУпАП.
Для формування портрету типового правопорушника, який здійснює дане правопорушення, було проаналізовано деякі спільні риси осіб, яких притягнули до адміністративної відповідальності протягом року.
Найчастіше порушують чоловіки — 1678 випадків, проти 114 серед жінок. Щодо вікової категорії правопорушників, то найбільше порушують громадяни від 31 до 40 років. Найчастіше такі правопорушення стаються у вихідні дні близько опівночі біля цілодобових магазинів та нічних закладів міста. Щодо місць концентрації правопорушення можна виділити чотири основних: пішохідна зона на вулиці Проскурівська та парк імені Івана Франка, проспект Миру поблизу цілодобових нічних закладів та вулиця Кам’янецька поблизу зупинки “Торговий центр”.
Портрет типового правопорушника допоможе більш ефективно проводити роботу по профілактиці подібного правопорушення, вважають у патрульній поліції Хмельницького. Майже 90% усіх правопорушень в сфері громадської безпеки, які фіксують патрульні, громадяни вчиняють в стані алкогольного сп’яніння.
Нагадуємо, відповідальність за розпивання алкоголю в заборонених місцях або поява в громадських місцях у п’яному вигляді тягне за собою адміністративну відповідальність у вигляді штрафу від 17 до 85 гривень, а за повторне порушення протягом року — штраф від 51 до 119 гривень. Якщо громадянин порушує втретє, протягом одного року, то суд може не тільки застосувати стягнення у вигляді штрафу від 102 до 136 гривень, але й громадські роботи на строк від 20 до 30 годин чи виправні роботи на строк від 1 до 2 місяців з відрахуванням 20% заробітку. До порушника також можуть застосувати стягнення у вигляді адміністративного арешту на строк до 15 діб.

Автор: Тетяна Новак