Новини
Суспільство

Митники Хмельницького навчилися аналізувати рентгенівські знімки скануючих систем

У рамках Програми з експортного контролю та безпеки кордонів (EXBS) представники Департаменту спеціалізованої підготовки та кінологічного забезпечення ДФС, який знаходиться у Хмельницькому, взяли участь у тренінгу з аналізу рентгенівських зображень для операторів скануючих систем, який відбувся в Одесі. Про це повідомляють у ТО ДФС  Хмельницької області.
Дводенні курси з аналізу рентгенівських зображень для операторів скануючих  систем багажного типу Rapiscan 628 проводились підрядником Державного Департаменту США, компанією «Renful Premier Technologies».
Під час заходу учасники вивчали методи підвищення ефективності виявлень нелегальних перевезень товарів, що мають відношення до зброї масового ураження, звичайних озброєнь або інших видів товарів шляхом більш ефективного використання технологій неруйнівного контролю.
У рамках навчальної програми учасники тренінгу виконували навчальні вправи з використанням відповідних скануючи систем. Інформацію, отриману під час заходу, представники Департаменту СПКЗ ДФС використовуватимуть для вдосконалення навчально-методичних матеріалів з метою покращення процесу спецпідготовки працівників ДФС України. Всі учасники заходу отримали відповідні сертифікати.

Автор: Алла Самойленко