Новини
Суспільство

Славутські ліси терміново приведуть до ладу

У державному лісовому фонді ДП «Славутське  лісове  господарство» проведено поточне  лісопатологічне обстеження всихаючи чистих та мішаних соснових насаджень.

Здійснили його спеціалісти ДСЛП «Вінницялісозахист»  з участю спеціалістів відділу лісового господарства підприємства, в присутності працівників державної лісової охорони лісництв та представників  органів місцевого самоврядування.

Після обстеження рекомендовано провести вибіркові санітарні рубки в соснових насадженнях на площі 285,9 Га та суцільні санітарні рубки на площі 39,2 Га.  в максимально стислі терміни  з обов’язковою  утилізацією порубкових залишків одночасно із заготівлею деревини, щоб не допустити розвитку  осередків стовбурових шкідників.

Несвоєчасна рубка  може призвести до  виникнення небезпечних осередків стовбурових шкідників, поширення хвороб та інших  збитків для лісового господарства.

Після проведення на відповідних ділянках суцільних санітарних рубок запроектовано  заходи з відновлення лісів з метою забезпечення створення високопродуктивних деревостанів з високими захисними властивостями відповідно до правил відтворення лісів, повідомляють  у ДП «Славутське  лісове  господарство».

Автор: Алла Самойленко