Новини
Суспільство

У Хмельницькій області будуть боротися за покращення стану пасажирських перевезень

В облдержадміністрації у форматі «круглого столу» відбулася зустріч представників окремих структурних підрозділів облдержадміністрації, територіальних представництв органів центральної влади, районних державних адміністрацій із підприємцями, що займаються наданням послуг із здійснення пасажирських перевезень. Участь у засіданні взяв участь начальник Управління Держпраці Олексій Глушаков. Під час заходу обговорювалися питання протидії нелегальним пасажирським перевезенням в області, використання праці неоформлених офіційно водіїв, а також шляхи покращення організації мережі міжміських та приміських перевезень загального користування в межах області. Також учасники зустрічі обмінялися думками з приводу шляхів налагодження співпраці влади та перевізників з метою подолання негативних явищ у цій сфері та спільного вирішення проблем.
З цією метою буде активізовано діяльність робочої групи з питань організації пасажирських перевезень на міжміських та приміських маршрутах загального користування при Департаменті економічного розвитку, промисловості та інфраструктури облдержадміністрації. Також представники облдержадміністрації та перевізників домовилися про напрацювання спільних пропозицій щодо внесення змін до нормативно правових документів, що регулюють пасажирські перевезення, адже на даний час у законодавстві існують серйозні прогалини в цій галузі, які не дають змоги остаточно побороти явище нелегальних перевезень. Пропозиції надалі будуть направлені до центральних органів влади.
Окрім того, вирішено доручити місцевим державним адміністраціям здійснити моніторинг існуючої мережі пасажирських перевезень на приміських маршрутах з метою оцінки її ефективності.
До Управління Укртрансбезпеки в області буде направлено доручення щодо надання переліку зареєстрованого рухомого складу транспортних засобів в області, а також переліку ліцензіатів з пасажирських перевезень. Вказані дані допоможуть з’ясувати реальну картину про стан матеріально-технічної бази перевізників та запобігти поданню недостовірних даних щодо наявності резервного транспорту.
Нагадаємо, що раніше начальник Управління Держпраці у Хмельницькій області Олексій Глушаков обговорив з керівником Управління Укртрансбезпеки у Хмельницькій області Віталієм Дзюбою шляхи співпраці щодо виявлення офіційно неоформлених водіїв. Зокрема, працівники Управління Укртрансбезпеки інформуватимуть Управління Держпраці у Хмельницькій області про перевізників, які використовують працю офіційно неоформлених водіїв.

Інформація Держпраці у Хмельницькій області

Автор: Алла Самойленко