Новини
Інфраструктура

У Хмельницькому планують розвивати велоінфраструктуру

На сесії Хмельницької міської ради розглянуть Програму розвитку велоінфраструктури міста. В перспективі це означає, що містяни матимуть можливість перетнути Хмельницький у кількох напрямках. Зазначили, що нові дороги зараз проектуються уже з велодоріжками. У цьому напрямку дещо зроблено.  Восени почалося будівництво велодоріжки у парку ім.Чекмана, на що з міського бюджету виділили 609 тисяч гривень.

Загальна довжина двох частин паркової велодоріжки має близько 900 метрів і складається вона з двох частин. Велодоріжку шириною 2,5 метрів покриють бруківкою, що підвищить її практичність. Бруківка сірого кольору, але також з плитки викладають розмежувальну смугу рожевого кольору. Також перед велодоріжкою будуть встановлені дорожні знаки 4.12 “Доріжка для велосипедистів” та нанесена розмітка фарбою. Біля велодоріжок передбачили освітлення ліхтарями. Згодом велодоріжка перетне увесь парк аж до вулиці Курчатова.
На те, щоб реалізувати заходи Програми, потрібно понад 83 мільйони гривень. Створення велосипедної інфраструктури у Хмельницькому, на думку авторів Програми, дасть можливість розвивати місто відповідно до європейського зразка.
Побутує думка, що велодоріжки – це дорого. Проте європейські міста давно дійшли висновку: з часом видатки на велотранспорт перетворюються на економію.

Автор: Алла Самойленко