Новини
Бізнес

Принцип роботи хмельницьких чиновників з забудовниками: тут пам’ятаю, тут – ні

Пам’ятаєте «дискусію» на цю тему у комедії «Джентльмени удачі»?  Імітуючи часткову втрату пам’яті, герой Євгена Леонова намагався втертися в довіру до викрадачів золотого шолома Олександра Македонського. І хоча один з них таки поставив під сумнів доволі дивні метаморфози з пам’яттю «Доцента», той своїм авторитетом їх швидко розвіяв.

Отже, «тут пам’ятаю, тут – ні» таки буває. І не лише у кінокомедіях.

Яскравим доказом цьому є численні, майже кіношні, перипетії навколо будівництва за адресою вул. Прибузька, 5/1 (комплекс «СПОРТСІТІ»). Чого тут тільки не було –  і судові рішення, і викрадення частини паркану, і бурхлива (часто аж занадто) діяльність так званих «громадських активістів», купа «викривальних» матеріалів у ЗМІ та соціальних мережах від них.

Ось така, варта кращого застосування, наполегливість «активістів» стосовно лише одного об’єкта будівництва підштовхнула до глибшого вивчення ситуації. Бо ж складається враження, що більше проблем у місті немає. Лише одне-єдине будівництво.

І ось що виходить!

До «активістів» долучилося Управління Держархбудінспекції у Хмельницькій області,  яке скасувало дію семи містобудівних умов та обмежень забудови земельної ділянки у м. Хмельницький по вул. Прибузька, 5/1. Сталося це вже після того, як забудовник зареєстрував декларацію про початок виконання будівельних робіт від 19.01.2016 р. за № ХМ 083160200251 та декларацію про початок виконання будівельних робіт від 11.02.2016 р. за № ХМ 083160421609 і розпочав самі підготовчі та будівельні роботи по будівництву багатоповерхового житлового будинку з вбудовано-прибудованим спортивно-оздоровчим комплексом та паркінгом (тобто прямо передбачено здійснення будівництва об’єкту спортивно-оздоровчого призначення).

Позапланова перевірка, внаслідок якої було прийняте це рішення, проводилася на підставі звернення заступника Хмельницького міського голови А. Бондаренка.

Автор: Алла Самойленко