Новини
Суспільство

Хмельницькі школярі озеленятимуть місто, збираючи макулатуру

Сьогодні, 1 березня, за підтримки Хмельницької міської ради та міського голови Олександра Симчишина з ініціативи мережі магазинів канцелярських товарів «Офіс-центр» стартував еко-проект «1000 дерев – Хмельницькому». Його реалізовують серед шкіл міста. Кожен загальноосвітній навчальний заклад отримав нагоду озеленити пришкільну територію зеленими саджанцями.

Метою проекту є озеленення міста за участю школярів, залучення учнівської молоді до практичної діяльності з розв’язання проблем навколишнього середовища, формування в дітей активної життєвої позиції.

У проекті візьмуть участь 40 шкіл. Загалом понад 30 тисяч учнів. Акція триватиме до 30 квітня. Кожен школяр має принести по 4 кілограми макулатури. Тож впродовж двох місяців усі разом учні мають зібрати близько 100 тисяч кілограмів макулатури. За виручені кошти буде придбано і висаджено 1000 дерев та кущів. З ходом реалізації та результатами проекту можна буде ознайомитись на сайті: http://1000derev.km.ua/.
Найбільш активні навчальні заклади отримають сертифікати почесних учасників, а школярі – заохочувальні призи від організатора проекту (знижки на придбання канцелярських товарів в мережі).
Дерева – один з найбільших живих організмів на планеті і один з найбільших природних ресурсів Землі. Вони підтримують наше повітря чистим, знижують рівень шуму, покращують якість води, запобігають ерозії грунтів, забезпечують їжею і будівельним матеріалом, створюють тінь і допомагають зробити красивим ландшафт.
Одне дерево виробляє близько 113 кілограмів кисню на рік. Це означає, що два дорослих дерева можуть виробляти достатньо кисню, щоб покрити щорічну потребу в кисні сім’ї з чотирьох осіб. Впродовж свого життя одне дерево здатне поглинути одну тонну вуглекислого газу.

Автор: Тетяна Новак