Новини
Бізнес

Підприємців, які припиняють свою діяльність, на Хмельниччині поменшало

Цьому сприяє роз’яснювальна робота, яку проводять серед ринкових торгівців податківці та представники міської влади.
Так, на виконання рішення виконавчого комітету Хмельницької міської ради від 25.02.2016 року №125 «Про створення міської робочої групи зі сприяння легалізації «тіньової» зайнятості населення та «тіньової» заробітної плати» представники управління торгівлі, управління праці і соціального захисту та працівники ДПІ у м.Хмельницькому разом з представниками адміністрацій ринків у лютому 2017 року провели ряд зустрічей із підприємцями, які торгують на ринках обласного центру. Нагальні для представників малого бізнесу питання були обговорені з торгівцями на ринках «Оптовик», «Берізка» КП «Промбуд-2», КП  «Спецбудмеханізація», ТОВ «Ринок «Важіль», ПП «Ринок Житомирський» тощо.
Зокрема, в ході спілкування піднімалися питання порядку реєстрації суб’єктів господарювання, специфіки обліку найманих працівників та подання звітності, проведення перевірок здійснення діяльності без державної реєстрації та використання не облікованих найманих працівників, відповідальності за порушення законодавства. Учасники зустрічі також отримали пам’ятки з даної тематики.
У результаті, дізнавшись більше про особливості провадження підприємницької діяльності у світлі змін у податковому законодавстві, ряд представників малого бізнесу схилилася до прозорої діяльності з офіційною реєстрацією та сплатою податків. Так, якщо, за даними ДПІ у м. Хмельницькому, у січні поточного року скасували реєстрацію 1148 фізичних осіб – підприємців, а зареєструвалось 545, то у лютому скасувалось 442 ФОП, а зареєструвалось 719, тобто загалом додалося 277 «фопів».
«Аналіз інформаційних баз ДФС України засвідчує, що скасовуються в основному платники, які довгий час звітували про відсутність фінансово-господарської діяльності», – стверджує при цьому начальник управління податків і зборів з фізичних осіб ДПІ у м. Хмельницькому Андрій Лобунець.

Інформація ДФС у Хмельницькій області

Автор: Алла Самойленко