Новини
Події

На Хмельниччині у комунальну власність повернули ставок вартістю близько 67 мільйонів гривень

За втручання прокуратури на Хмельниччині у комунальну власність буде повернуто ставок площею понад 30 га та вартістю близько 67 млн грн

Підставою для прокурорського втручання стало те, що у 2015 році у користування одній із неприбуткових громадських організацій міста Хмельницького неправомірно передано водний об’єкт місцевого значення – ставок у мікрорайоні Дубове обласного центру.
Виявилось, що ставок переданий у безоплатне користування та не уповноваженою на це особою.
Окрім цього, відповідно до вимог законодавства водні об’єкти надаються у користування за договором оренди земельної ділянки на земельних торгах у комплексі із земельною ділянкою. Однак, цієї процедури посадовцями дотримано не було, а ставок передано організації без оформлення договору оренди та без земельної ділянки.

 «Враховуючи ці порушення, Хмельницька місцева прокуратура звернулась до суду з вимогами визнати договір тимчасового користування водного об’єкту місцевого значення недійсним та припинити його дію на майбутнє», – повідомив керівник місцевої прокуратури Валерій Заяц.
Постановою Рівненського апеляційного господарського суду позицію прокуратури підтримано, незаконний договір визнано недійсним.
Відтак, ставок площею понад 30 га вартістю близько 67 млн. грн. підлягає поверненню до комунальної власності.
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

Автор: Адміністратор сайту