Новини
Бізнес

На Хмельниччині влада і бізнес сіли за «круглий стіл»

У конструктивному діалоговому форматі пройшла робоча зустріч за підсумками засідання ради вітчизняних та іноземних інвесторів при Хмельницькій облдержадміністрації.
У роботі взяли участь депутати Верховної Ради Сергій Мельник та Володимир Мельниченко, голова облдержадміністрації Олександр Корнійчук, представники обласної ради, окремих структурних підрозділів облдержадміністрації, ГУ ДФС у Хмельницькій області, Хмельницької торгово-промислової палати.
Від бізнес-структур області на засіданні були присутні керівники та провідні спеціалісти підприємств, що входять до ради вітчизняних та іноземних інвесторів при обласній державній адміністрації, такі, як ТОВ «Нейл», ПАТ «Славутський комбінат «Будфарфор» (м.Славута), ТОВ «Мегатекс Індастріал» (м. Старокостянтинів) та інших.
Розпочинаючи роботу, Олександр Корнійчук зазначив, що такого роду зустріч відбувається вперше і є дуже важливою, оскільки дає можливість ведення діалогу між народними депутатами, представникам обласної влади та бізнесу.
«Мета нашої зустрічі – це обговорення шляхів вирішення проблем дерегуляції бізнесу області. Основним інструментом є взаємодія органів законодавчої та виконавчої влади, органів місцевого самоврядування з громадськими організаціями підприємців на умовах соціального партнерства, за результатами якого в області формується узгоджена економічна політика, спрямована на розвиток регіону, вирішення нагальних соціальних проблем», – зазначив очільник області.
Практику взаємодії з народними депутатами України від Хмельницької області щодо лобіювання в комітетах Верховної Ради України пропозицій представників бізнесу області Олександр Корнійчук визнав вкрай важливою для збереження здобутків економічного та соціального аспектів розвитку підприємництва.
У ході діалогу учасники обговорили декілька питань, які, на думку підприємців, необхідно вирішувати в першу чергу. Народні депутати відповіли на велику кількість запитань. Зокрема, обговорювалися зміни до Податкового кодексу України, шляхи удосконалення діючого законодавства з метою легалізації бізнесу та трудових відносин.
Представники бізнесу в свою чергу представили своє бачення  щодо рішень Уряду, спрямованих на підвищення рівня оплати праці та дотримання норм законодавства у частині мінімальної заробітної плати, та їх впливу на роботу підприємств.
Вони розповіли, з якими саме труднощами стикаються у процесі здійснення господарської діяльності. Звучали нарікання на неврегульованість окремих законодавчих питань, через які неможливо на даний час притягти до відповідальності за здійснення нелегальної господарської діяльності, відсутність державної підтримки сільськогосподарських виробників, значний податковий тягар, складність та перевантаженість документообігу, бюрократію в державних структурах.
Також порушувались питання щодо адміністрування податків і зборів, введення касових апаратів, розрахунку розміру пенсій з урахуванням понаднормового робочого стажу, тощо.
Окремо учасники робочої зустрічі обговорили питання реорганізації системи профтехосвіти для забезпечення потреб ринку, зокрема, яким чином популяризувати робітничі професії, як зупинити відтік кадрів за кордон, як підвищити ефективність професійного навчання.
Учасники зустрічі домовились, що пропозиції щодо змін у законодавстві, які звучали під час сьогоднішньої зустрічі, необхідно систематизувати. Сергій Мельник висловив готовність до активної співпраці та запевнив, що далі ці пропозиції  обов’язково будуть передані робочі групі у Верховній Раді з метою врахування у роботі.
На завершення засідання було прийнято рішення, що учасники засідання до 15 березня 2017 року подадуть до  Департаменту економічного розвитку, промисловості та інфраструктури пропозиції щодо вирішення проблемних питань дерегуляції бізнесу області, а Департамент в свою чергу до 1 квітня 2017 року узгодить пропозиції та направить їх народним депутатам України від Хмельницької області для лобіювання в комітетах Верховної Ради України.

Автор: Адміністратор сайту