Новини
Події

Книга “Ліси Хмельниччини” – для школярів, студентів і викладачів

Навчальні  заклади краю мають нове науково-популярне видання – у Хмельницькому недавно презентовано книгу «Ліси Хмельниччини»,  яка розповідає про природу Поділля, навчає підростаюче  покоління любити, цінувати і берегти рідний край.  Це вже восьма книга у  циклі видань про природу Хмельниччини. Але саме тут  найбільш повно представлена флора і фауна Поділля.  Книга гарно ілюстрована. Як говорить один з авторів книги Микола Зведенюк, видання не перевантажене латиною, спеціальними термінами, можливо саме тому  інформація сприймається легко.

Книга буде цікава і учням, і викладачам. Зокрема, там розповідається про дослідницьку роботу дітей під керівництвом науковців і практичне втілення отриманих навичок під час роботи у лісі разом з лісниками.

Рецензент, доктор біологічних наук Людмила Лобінська вважає, що  книга стане у нагоді і студентам, які вивчають флору і фауну Поділля, адже Хмельницька область  уся входить у цю територію.

Над книгою працювали  три автори. До друку  «Ліси Хмельниччини» рекомендовані національною академією педагогічних наук України. Її наклад  –  дві тисячі екземплярів. Електронний варіант книги бачили перші читачі.

У квітні книга  «Ліси Хмельниччини» вже буде в усіх  загальноосвітніх закладах Хмельниччини.

 

Джерело: ТРК “Поділля центр”

 

 

Автор: Алла Самойленко