Новини
Культура

Ще один мистецький проект стартував на Хмельниччині

Театр ім. М. Старицького започаткував мистецький проект, в рамках якого діти з усіх куточків нашого краю знайомляться з історією та сьогоденням театру, творчістю акторів, переглядають вистави.
Такі зустрічі вже відвідали діти з Віньковецького району, с. Зозулинці та м. Красилів Красилівського району, с. Малиничі, с. Пирогівці, с. Богданівці, с. Розсоша, с. Олешин, с. Ружичанка Хмельницького району, с. Клинини Городоцького району, с. Вовковинці та м. Деражня Деражнянського району.

Діти, серед яких значна частина була пільгових категорій,  поринули в неймовірну атмосферу, почули цікаві розповіді, доторкнулися до театрального мистецтва. Разом з акторами театру переживали, раділи, співчували, вчилися робити добрі вчинки.
Для маленьких глядачів показали казки та вистави:  І. Нечуй-Левицького “Кайдашева сім’я”, М. Кропивницького “По щучому велінню”, сценічну версію Олега Мосійчука за М. Гоголем “Ніч перед Різдвом”, М. Бортник-Гулеватої “Втеча з майбутнього”, А. Яблонської “Дюймовочка та метелик”, В. Канівця ( за С. Васильченком) “Як наші діди парубкували”, І. Франка “Украдене щастя”.
Завдяки цікавим режисерським рішенням, усі вистави пройшли як на “єдиному подиху”. Діти із захопленням ділилися враженнями після переглядів та виявили бажання приїжджати в театр знову і знову.

Автор: Адміністратор сайту