Новини
Суспільство

Хмельницькі пішоходи та водії не завжди адекватно реагують на транспорт зі спецсигналами

Патрульні Хмельницького спільно із рятувальниками провели профілактичний захід під умовною назвою “Спецсигнал”. Протягом декількох годин водії та пішоходи нашого міста мали змогу показати свою готовність пропустити пожежний автомобіль із увімкненими проблисковими маячками та сиреною. Патрульні ж слідкували за тим, наскільки громадяни дотримуються правил дорожнього руху.
На жаль, п’ятеро водіїв проігнорувати спеціальні сигнали. За годину роботи четверо водіїв відбулися усним попередженням. Один водій поніс адміністративну відповідальність, у вигляді штрафу у сумі 510 гривень за частиною 3 статті 122 КУпАП.
Окрім водіїв, погану дисциплінованість проявили пішоходи: вони масово ігнорували та перешкоджали проїзду оперативній машині, продовжуючи свій рух та вдаючи, ніби нічого не відбувається.
З усіма правопорушниками було проведено профілактичні бесіди. Патрульні звертаються до пішоходів та водіїв міста, аби ті не  продовжували поводитися на дорозі так, як під час проведення профілактичного заходу, адже кожен, хто потребує допомоги, таким чином не зможе її вчасно отримати. Патрульна поліція закликає громадян усвідомлювати, що автомобіль з увімкненими спеціальними сигналами поспішає для врятування людського життя, гасіння пожежі, розкриття злочину і кожна втрачена хвилина може стати трагічною.

 

Інформація патрульної поліції Хмельницького

Автор: Алла Самойленко