Новини
Суспільство

На Теофіпольщині звернули увагу на енергоефективність освітньої галузі

Протягом останніх років у Теофіпольському районі Хмельницької області спостерігається стійка тенденція до збільшення витрат з місцевого бюджету на оплату тепла об’єктами бюджетної  сфери і саме тому виникла необхідність впровадження на цих об’єктах комплексної системи  економії тепла.

Керівництво району доручило створити робочу групу для обстеження всіх шкіл і дошкільних закладів Теофіпольщини з метою вивчення стану використання енергоносіїв.7

На засіданні робочої групи обговорили плюси і мінуси опалювального періоду освітньої галузі району.

Про розбіжності по затратах газу та використання твердого палива у закладах освіти виступила перед присутніми т.в.о. заступника голови райдержадміністрації Мирослава Майдан. Виявлено, що останнім часом нові об’єкти бюджетної сфери в експлуатацію майже не вводяться, основні резерви енергозбереження знаходяться у сфері вдосконалення енергоспоживання раніше побудованих будівель бюджетних установ і економія паливно-енергетичних ресурсів в закладах бюджетної сфери зростає пропорційно виділенню на ці цілі коштів.

Слід зазначити, що для більшості освітніх закладів району, до основних функцій яких належить забезпечення навчально-виховного процесу, енергоефективність – це не лише спосіб заощаджувати бюджетні ресурси і кошти галузі, а й спосіб покращити здоров’я вихованців та учнів навчальних закладів, що відповідним чином впливає на повноту та якість одержаної ними освіти.

 

 

Усі присутні на нараді погодилися з тим, що основним завданням громади є реалізація в закладах освіти комплексу заходів щодо підвищення ефективності, надійності та сталого функціонування в будівлях установ систем споживання в першу чергу теплової енергії. Одним із завдань сучасної школи, безперечно, є виховання енергетично та екологічно грамотного, відповідального і свідомого майбутнього споживача, який зберігає і раціонально використовує природні ресурси.

 

За матеріалами Теофіпольської РДА

Автор: Алла Самойленко