Новини
Спорт

Молоді хмельничани змагалися у спортивному орієнтуванні

Минулими вихідними в дендропарку «Поділля» відбувся Відкритий особистий Кубок міста зі спортивного орієнтування серед учнівської молоді. Загальне керівництво з підготовки, організації та проведення змагань здійснював Хмельницький міський центр туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді. Головний суддя змагань Олександр Краюшин, керівник гуртка «Спортивне орієнтування» Хмельницького міського центру туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді, суддя І-ї категорії, голова Хмельницької обласної федерації спортивного орієнтування.

Залік змагань здійснювався за чотирма віковими підгрупами: ЧЖ-12, ЧЖ-14, ЧЖ-16, ЧЖ-18. Цього разу змагання проходили на спринтерських дистанціях послідовно у два етапи.

Перший етап «За вибором» – учасники стартують одночасно, дається контрольний час 15 хвилин для знаходження за допомогою карти та компасу якомога більше контрольних пунктів. За кожен знайдений пункт учасник отримує 1 бал. Місця у першому етапі визначаються у вікових підгрупах за загальним часом проходження етапу та кількістю нарахованих балів.

Другий етап «В заданому напрямку» – учасники стартують в порядку, визначеному за підсумками першого етапу з інтервалом в одну хвилину. Контрольний час проходження — 20 хвилин. За цей час потрібно за картою знайти якомога швидше усі контрольні пункти.

За підсумками двох етапів переможці визначалися в загальному заліку.

Загалом у змаганнях взяло участь 50 учасників, зокрема це вихованці туристсько-спортивних гуртків Центру, вихованці ОЦТКУМ та курсанти 1 курсу НАДПСУ.

Призери в чотирьох вікових підгрупах були нагороджені медалями та грамотами.

Автор: Тетяна Новак