Новини
Суспільство

Пам’ять Романа Шухевича вшанували у Кам’янці

Вчора, 5 березня, у місті відбувся Смолоскипний марш памяті Героя України – Романа Шухевича. Хода розпочалася із проспекту Грушевського і рухалася до Майдану відродження. Ініціювали дійство активісти Національного корпусу, ВГО “Сокіл”, “Свобода” і “Правий сектор”, пише 20 хвилин.

«Традиційно вже 6-ий рік поспіль ми вшановуємо пам’ять. Тому, що це є видовищно, це  заряд енергії. Молоді  дуже симпатизує ось такий вид цього заходу. Цим самим ми хочемо привернути увагу і до особистості Романа Шухевича. Тому що, на жаль, на 25-ому році незалежності дуже багато саме молодих людей не розуміють велич цієї особи», – відзначив організатор заходу Михайло Посітко.

Впродовж життя  Роман Шухевич боровся за волю українського народу.  А смолоскип саме є символом нескореності, боротьби. Участь у ході взяло близько півтисячі людей. Зі смолоскипами в руках містом пройшлися не тільки камянчани, а також жителі Хмельницького, Тернополя та Чернівців.

На Майдані відродження учасники маршу в один голос проказали молитву українського націоналіста. Опісля вшанували героїв країни хвилиною мовчання. Завершили захід виконанням гімну.

 

Автор: Тетяна Новак