Новини
Бізнес

Роботодавці Хмельниччини спрямували на соціальні потреби півмільярда гривень

Протягом січня-лютого 2017 року роботодавці Хмельницької області сплатили до державних цільових фондів 526,1 мільйона гривень єдиного соціального внеску. Виконання індикативного показника склало 132 відсотки. Додатково на соціальні потреби надійшло 127 мільйонів гривень ЄСВ.
У порівнянні з двома місяцями 2016 року надходження на «соціалку» зросли на 134,7 мільйона гривень. Темп росту склав 134,4 відсотка.
«Зростання надходжень на соціальні потреби свідчить про те, що соціально відповідальний бізнес працює прозоро, з повною сплатою визначених податкових зобов‘язань та гарантій виплати мінімальної заробітної плати. Адже дотримання стандартів праці – це не лише визначальний критерій цивілізованості суспільства, але й мірило його подальшого соціально-економічного розвитку», – зауважив керівник Головного управління ДФС у Хмельницькій області Анатолій Марценюк.
Нагадаємо, що для підприємців, у тому числі тих, які обрали спрощену систему оподаткування, крім фізичних осіб – підприємців віднесених до I групи платників єдиного податку, та осіб, які провадять незалежну професійну діяльність, сума ЄСВ не може бути меншою за розмір мінімального страхового внеску за місяць, у якому отримано дохід (прибуток). Таким чином мінімальна сума ЄСВ для таких осіб за 2017 рік з 1 січня  складає 704 гривні. Для ФОП, віднесених до I групи платників єдиного податку, визначених у пп. 1 п. 291.4 Податкового кодексу України, які скористалися зазначеною нормою, мінімальна сума ЄСВ у 2017 році з 1 січня 2017 року становить 352 гривні. Водночас страховий стаж таким особам зараховується пропорційно сплаченому ЄСВ.

Автор: Адміністратор сайту