Новини
Культура

У Хмельницькому відкривається перший арт-центр

 

За словами одного з ініціаторів відкриття Ігоря Прощука, ідея створення арт-центру в Хмельницькому виношувалася протягом кількох років, адже “інтерес до подій в людей є, але в місті не вистачає якогось гарного місця де можна було б проводити презентації книг чи впроваджувати освітню програму”. До реалізації проекту було залучено команду фахівців культурної галузі з Хмельницького та інших міст.

Нова галерея, що займатиме приміщення площею 400 квадратних метрів, вмістить великий виставковий зал, терасу та зону з книгами, переважно про мистецтво (кіно, література, живопис тощо), а також творчу майстерню.

Основними напрямами діяльності центру стане реалізація виставкової та освітньої програм. В основі функціонування MASLO the gallery — підтримка та популяризація сучасного мистецтва в Україні у формі організації виставкових програм молодих українських художників, надання їм можливостей для реалізації власних ідей та експериментів у рамках нового якісного виставкового простору.

Освітня програма здійснюватиметься у форматі курсів про мистецтво, літературу, кіно, анімацію та музику для дітей та дорослих, а також майстер-класів, artist talks та концертів.

Відкриття арт-центру MASLO відбудеться у Хмельницькому 12 березня о 12.00 за адресою Староконстянтинівське шосе, 20/3. У день відкриття відбудеться презентація першого проекту галереї “Яким ти бачиш цей колір?” київської художниці-абстракціоністки Альони Кузнєцової та львівського скульптора Тараса Поповича.

Джерело: artukraine.com.ua

Автор: Адміністратор сайту